Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 Domotel Kastri

Ρόδιος Γαμβρός

πρόεδρος επιστημονικής επιτροπής, Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ)

Ρόδιος Γαμβρός
Ρόδιος Γαμβρός

Ο Ρόδιος Γαμβρός είναι πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) από τη δημιουργία του (1991) έως σήμερα. Με αυτήν την ιδιότητα του εκπροσώπησε την Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων σε διάφορες επιτροπές και ομάδες εργασίας σε Εθνικό επίπεδο και επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχει μακροχρόνια (32 χρόνια) βιομηχανική εμπειρία ειδικά σε Συστήματα Ποιότητας, Ασφάλεια Τροφίμων και Νομοθεσία τροφίμων. Διετέλεσε Διευθυντής Ποιότητας της Nestle στη Νοτιανατολική Ευρώπη (Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Δυτικά Βαλκάνια) από το 1989 μέχρι τη συνταξιοδότηση του το 2010. Ξεκίνησε με τη Nestle το 1978 στο εργοστάσιο γάλακτος στο Πλατύ Ημαθίας όπου παρέμεινε έως το 1989 οπότε και ανέλαβε τη Διεύθυνση Ποιότητας.

Για τα επιτεύγματα του τιμήθηκε ως Quality leader για το 2007, ένας θεσμός που λειτουργεί έως σήμερα υπό την αιγίδα της ΕΕΔΕ για λογαριασμό του European Quality Organization (EOQ)

Σήμερα παράλληλα με τον ρόλο του ως πρόεδρος της ΕΕ του ΣΕΒΤ είναι:

  • Μέλος του Συμβουλίου Καθοδήγησης της Εθνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας “Food for Life”
  • Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΦΕΤ (ΕΣΕΤ) γα 4 θητείες έως σήμερα.
  • Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών και Αγοράς (ΕΣΚΑ) εκπροσωπώντας τον ΣΕΒ Ενώ διετέλεσε και:
  • Μέλος του Ανωτάτου Χημικού Συμβουλίου στην περίοδο1995-1997
  • Μέλος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2012 έως τον Αύγουστο του 2016

Ομιλητές

Keynote Speaker Sérgio Luis Potier Rodeia Sérgio works as Scientific Officer in the Communication, Engagement and Cooperation Department of EFSA since 2007. He coordinates the activities of the Advisory Forum, supports the Focal Point network and implements EFSA’s Partnering Grants.
Keynote Speaker Charon Willis Charon joined SGS in July 2015 as the Global Food Testing Business Development Manager and is based in the UK. With over 25 years experience in the industry, Charon has a background in food analysis, analytical consultancy and also data verification within dairy, feed and food, public analyst laboratories, manufacturing and the supply chain in general.
Χαράλαμπος Αγγελούδης O Χαράλαμπος Αγγελούδης, είναι Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στην TÜV AUSTRIA HELLAS ενώ έχει απασχοληθεί στο παρελθόν στον οργανισμό πιστοποίησης TÜV HELLAS (TUV NORD) ως επικεφαλής στον τομέα τροφίμων και Αναπληρωτής Διευθυντής Πιστοποίησης. Στο παρελθόν έχει εργασθεί στην ΕΛΑΪΣ, στην εταιρία ιχθυοκαλλιέργειας SEAFARMIONIAN και σε εταιρίες εμπορίας ιατροτεχνολογικών προϊόντων, παραγωγής φαρμάκων, τροφίμων κτλ., και ασφάλειας των τροφίμων (HACCP) στις διευθύνσεις Διασφάλισης Ποιότητας και ανάπτυξης συστημάτων διαχείρισης της ποιότητας.
Νικόλαος Βαλέτ Ο Νικόλαος Βαλέτ είναι διευθυντής R & D του ομίλου Chipita και εποπτεύει την ανάπτυξη προϊόντων, την έρευνα και τη μεταφορά τεχνολογίας στα 16 εργοστάσια παραγωγής της Chipita σε 10 χώρες.
Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης Ο Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης είναι Προϊστάμενος του τμήματος εργαστηρίων δοκιμών και ερευνών τροφίμων Αθήνας στη Διεύθυνση εργαστηριακών δομών του ΕΦΕΤ. Είναι Βιολόγος-Μικροβιολόγος Τροφίμων και πρώην Γενικός Διευθυντής της εταιρείας έρευνας & τεχνολογικής ανάπτυξης της Βιομηχανίας Τροφίμων (ΕΤΑΤ ΑΕ).
Ρόδιος Γαμβρός Ο Ρόδιος Γαμβρός είναι πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ). Με αυτήν την ιδιότητα του εκπροσώπησε την Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων σε διάφορες επιτροπές και ομάδες εργασίας σε Εθνικό επίπεδο και επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει μακροχρόνια βιομηχανική εμπειρία ειδικά σε Συστήματα Ποιότητας, Ασφάλεια Τροφίμων και Νομοθεσία τροφίμων. Έχει διατελέσει Διευθυντής Ποιότητας της Nestle στη Νοτιανατολική Ευρώπη (Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Δυτικά Βαλκάνια) από το 1989 μέχρι τη συνταξιοδότηση του το 2010.
Θεόδωρος Γιαμακίδης Ο Θεόδωρος Γιαμακίδης είναι ένας από τους πρώτους Ευρωπαίους Διαχειριστές Ενέργειας (EUR.E.M. – EURopean Energy Manager) στην Ελλάδα, ειδικός πάνω σε θέματα Ειδικών Μετρήσεων και Αναλύσεων σε συστήματα Πεπιεσμένου Αέρα. Σήμερα είναι ιδιοκτήτης της Green Air Energy, και από τις κυριότερες διεθνείς συμμετοχές του είναι η παρουσίαση / εισήγηση θεμάτων του Πεπιεσμένου Αέρα στο 8ο International EUR.E.M. Conference στην Λουμπιάνα της Σλοβενίας το 2018.
Ιωάννης Καμπούρης Ο Γιάννης Καμπούρης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου και άλλων αγροτικών προϊόντων με την επωνυμία «E-LA-WON». Τα προϊόντα της «E-LA-WON» είναι βραβευμένο Ελαιόλαδο, Ποιοτικό Μονοποικιλιακό Μέλι, Αρρώνια και άλλες Υπερτροφές.
Δρ. Αθανασία Κυρίτση Η Αθανασία Κυρίτση είναι Διευθύντρια Διαχείρισης Ποιότητας και Έρευνας & Ανάπτυξης από το 1999 στην εταιρεία Agrino-ΕΥ.ΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΒΕΕ, η οποία έχει ως κύριο πεδίο δραστηριότητας την παραγωγή ρυζιού και οσπρίων, με 2 εργοστάσια παραγωγής και 3 κέντρα αποθηκών-διανομής.
Ευστάθιος Μανωλάτος O Ευστάθιος Μανωλάτος είναι Διευθυντής Διασφάλισης και Ελέγχου Ποιότητας στο Εργοστάσιο Σχηματαρίου της Coca-Cola Hellenic Bottling Company που διαθέτει 17 γραμμές παραγωγής χυμών και αναψυκτικών. Επιπλέον είναι εσωτερικός επιθεωρητής 28 χωρών για τον όμιλο της CCHBC.
Σύλβια Μαραντίδου Η Σύλβια Μαραντίδου είναι Food Technologist στην εταιρεία U&S Unismack S.A. Οι σπουδές της σε συνδιασμό με την εμπειρία της σε βιομηχανίες παραγωγής και επεξεργασίας προϊόντων σνακ της έχουν προσδώσει βαθιές γνώσεις των Συστημάτων Ασφάλειας Τροφίμων, με ρίζες στην ευρωπαϊκή, αμερικανική και αυστραλιανή Νομοθεσία Τροφίμων καθώς επίσης και γνώσεις των Συστημάτων Ποιότητας διεθνών λιανεμπορίων (Marks’n Spencer, Woolworths, Costco etc).
Κορίνα Μουμτζίδου Η κα Μουμτζίδου είναι Διευθύντρια του Τμήματος Διαχείρισης Ποιότητας στην εταιρεία Megas Yeeros. Διετέλεσε Υπεύθυνη Ποιότητας σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, με εξειδίκευση στην σίτιση μεγάλου αριθμού ευαίσθητων πληθυσμιακών Ομάδων εντός Νοσοκομείων, Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Στρατιωτικών Μονάδων. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στον σχεδιασμό και την εγκατάσταση Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων.
Σπυρίδων Νομικός O Δρ. Νομικός Σπυρίδων είναι Αναπληρωτής καθηγητής, και από το 2002 κάνει έρευνα σε τυπωμένα ηλεκτρονικά με εφαρμογές στην Έντυπη Συσκευασία, με πολλές παρουσιάσεις και πειράματα και ειδικεύεται σε έξυπνες ετικέτες, έξυπνα κουτιά, έξυπνα κιβώτια κ.λπ.
Γιώργος Ορφανουδάκης Ο Γιώργος Ορφανουδάκης εργάζεται ως Σύμβουλος Διασφάλισης Ποιότητας στην εταιρεία Qualiment με κύριο αντικείμενο την ανάπτυξη και υποστήριξη Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000, IFS, BRC σε μεγάλο εύρος εγκαταστάσεων, επιθεωρήσεις 2ου μέρους & επιθεωρήσεις Mystery Shopper και εκπαιδεύσεις ΕΦΕΤ.
Χριστίνα Πάνου Η Χριστίνα Πάνου είναι Διευθύντρια Διαχείρισης Ποιότητας από το 2002 στον Όμιλο Εστίασης Goody’s/everest που διαχειρίζεται πάνω από 500 σημεία πώλησης και δύο βιομηχανίες την Hellenic και Olympic Catering όπου παράγουν ευρεία γκάμα προϊόντων. Είναι Χημικός Μηχανικός και κατέχει Diploma CMI in Management & Leadership.
Βάσω Παπαδημητρίου Η Βάσω Παπαδημητρίου είναι Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων που εκπροσωπεί τον μεγαλύτερο μεταποιητικό κλάδο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Μέσα από το ρόλο της συμβάλλει στην επικοινωνία και συνεργασία του Συνδέσμου με τα θεσμικά όργανα, τους κοινωνικούς εταίρους και τα όργανα της ΕE.
Απόστολος Παπαδόπουλος Ο Απόστολος Παπαδόπουλος είναι Χημικός Μηχανικός, υπεύθυνος για τον ποιοτικό έλεγχο και την ανάπτυξη νέων προϊόντων στην εταιρεία ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ MEAT COMPANY. Έχει συμμετάσχει στην ανάπτυξή της κάθετα ολοκληρωμένης εταιρείας παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας κρέατος, προϊόντων κρέατος, παραδοσιακών αλλαντικών, ζωικών παραπροϊόντων και υποπροϊόντων και παροχής υπηρεσιών σφαγείου και rendering.
Γεώργιος Παπαδόπουλος O Γεώργιος Παπαδόπουλος είναι Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου, R&D της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης Α.Ε. Εργάζεται 23 χρόνια στη βιομηχανία Ζύθου με εμπειρία σε θέσεις ποιότητας, παραγωγής, έρευνας και ανάπτυξης σε 5 εργοστάσια στην Ελλάδα.
Eλένη Πάσιου Η Ελένη Πάσιου Είναι επιβλέπων Γεωπόνος για τα προϊόντα μαναβικής και διευθύντρια τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου και Ασφάλειας Τροφίμων στην e-fresh.gr. Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε θέσεις ευθύνης σε σημαντικές εταιρείες και φορείς του χώρου τροφίμων και ως εκπαιδεύτρια σε μαθήματα τεχνολογίας τροφίμων.
Άγις Πιστιόλας O Άγις Πιστιόλας είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας Agrino – ΕΥ.ΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ Α.Ε, ηγέτιδα στην κατηγορία ρυζιών και οσπρίων στην Ελλάδα, όπου έχει τη διεύθυνση των τμημάτων Marketing/Επικοινωνίας και Εξαγωγών της εταιρίας. Από το 2016 είναι συνιδρυτής και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» με σκοπό την ανάδειξη του παραγωγικού και επιχειρηματικού πολιτισμού της Ελλάδας.
Μανώλης Ρεπάνης Ο Μανώλης Ρεπάνης εργάζεται από το 2005 στην εταιρεία Μέλισσα Κίκιζας Α.Β.Ε.Ε.Τ ως Διευθυντής Διασφάλισης Ποιότητας –Έρευνας και Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων, έχοντας υπό την ευθύνη του την υγιεινή και ασφάλεια των παραγόμενων- εμπορευόμενων προϊόντων καθώς και τον σχεδιασμό και ανάπτυξη των νέων προϊόντων. Έχει πολυετή βιομηχανική εμπειρία (17 χρόνων) τόσο στον τομέα της διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων όσο και στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων.
Ιωάννης Σμαρνάκης Ο Ιωάννης Σμαρνάκης είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων (Π.Ε.ΤΕ.Τ.), μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.), Plant manager και R&D Director στην Παλλάς - Λάβδας Α.Ε
Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης Ο Ανδρέας Σουλιώτης είναι Υπεύθυνός Διασφάλισης Ποιότητας στην αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης ΟΚ! ΑΝΥΤΙΜΕ ΜΑRKETS Α.Ε. Είναι πιστοποιημένος επιθεωρητής από το IRCA συστημάτων EN ISO 22000:2005 & ISO 9001:2015 και επιθεωρητής των GFSI προτύπων IFS, BRC, FSSC στον φορέα πιστοποίησης TUV AUSTRIA HELLAS.
Δρ Ειρήνη Τσιγαρίδα Η Δρ. Ειρήνη Τσιγαρίδα, είναι Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διατροφικής Πολιτικής & Ερευνών της Κ.Υ. του ΕΦΕΤ. Είναι μέλος του Εστιακού Σημείου Επαφής και του Συμβουλευτικού Σώματος της EFSA. Μέσα από το ρόλο της συμβάλλει στην ενίσχυση της επιστημονικής δικτύωσης, την ενδυνάμωση της έρευνας σε θέματα αξιολόγησης επικινδυνότητας παραγόντων που αφορούν στην ασφάλεια των τροφίμων και τη διαμόρφωση και ενημέρωση πολιτικών διατροφής και ασφάλειας τροφίμων.